Video's
Sting en Lauren Tisbo in 1m30
Winter Equestrian Festival 2011 (Winnaar bij de 6-jarigen)
Winter Equestrian Festival 2012 (1,30m)

Gekeurde hengst
Gekeurd voor:  test
Dekgeld:xxxx € (excl. BTW)
Sperma:vers, diepvries,


Foto's


De gitzwarte Sting is modern gebouwd en combineert bloed en werklust met een zacht karakter. Hij galoppeert met veel ruimte en balans naar de sprong waar hij een enorm vermogen, voorzichtigheid en een zeer reactief achterbeen toont.

Sting’s vader Stolzenberg behaalde op de hengstenkeuring de titel van Best Jumper en werd uitgeroepen tot premiehengst. Daarna eindigde hij als eerste in de springproef van de 300 dagen test met een index van 141.88. Moeder en grootmoeder zijn allebei staatspremie merries.
Zijn grootvader, het Hannoveraanse springfenomeen Stakkato, viel als jong paard al op tijdens het Bundeschampionat waar hij won met een droomscore van 9,9, een cijfer dat nooit eerder werd gegeven op dit kampioenschap. Onder Eva Maria Bitter loopt Stakkato inmiddels op het allerhoogste niveau in de springsport. In Duitsland voert hij al jaren de springindex aan en in 2007 is hij verkozen tot beste Hannoveraan van het jaar.

Langs moederszijde voert Sting het bloed aan van de springlegende Espri via Escudo I. Deze hengst heeft het ideale type en staat bekend om voor nakomelingen te zorgen met een uitstekende bovenlijn, kader, bouw en springkwaliteit. Escudo I heeft al verschillende goedgekeurde hengsten geleverd zoals Embassy I, Embassy III, El Bundy en Etrusco.

Referentie
Ruiter: Lauren Tisbo
Land: USA